The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)- Release Date Belgium 12 December 2012


dinsdag 13 november 2012

Crimi Clowns (2012) - Season 1



Crimi Clowns is een nieuwe fictiereeks voor 2BE en Veronica, gecreëerd door Luk Wyns. De opnamen zijn in oktober 2011 gestart en duurden tot maart 2012.

Verhaal

Wesley Tersago studeert aan de Amsterdamse Filmacademie, maar wordt daar na zijn vierde jaar aan de deur gezet. Hij komt terecht in de gangsterbende van zijn vader Ronny wanneer ze samen een elektrozaak overvallen. Met een van de gestolen fototoestellen besluit Wesley de praktijken van het genootschap op band te zetten. Wat volgt zijn gewelddadige, maar ook humoristische en zelfs emotionele scènes.

Rolverdeling

Johnny de Mol: Wesley Tersago
Luk Wyns: Ronny Tersago
Manou Kersting: Lou De Man
Veerle De Jonghe: Rachel Tersago
Chris Willemsen: Mike Bolckmans
Frank Lammers: De Patron
Kimberley Klaver: Katja Mermowitz
Silke Becu: Amber Tersago
Hilde Uitterlinden: Ma Tersago
Peter Thyssen: Jay Peeters
Abigail Abraham: Flower Da Silva
Frank Aendenboom: Jos den Dief
Eline De Munck: Durga
Joke De Winde: Corine
Axel Daeseleire: Wim Leblanc
Rudy Meuws: Philippe Deruyter
Eddy Faus: Jarek
Ron Cornet: André de Polies
Luc Caals: Maurice Van Rossum
Ellen Schoeters: Inspecteur Vanessa Willems
Sura Dohnke: Ingrid
Luk D'Heu: Patiënt
Ludo Hellinx: Bruno
Tania Kloek: Verpleegster Rode Kruis
Diederik Ebbinge: Dhr. Dejongh
Katja Römer-Schuurman: Mevr. Dejongh
Roel Vanderstukken: Agent
Camilia Blereau: Verpleegster hospitaal
Elsie Moraïs: Zangeres
Luc Verhoeven: Fred

Personages

Wesley “Cameraman” van de serie en de zoon van Ronny. Hij is een getalenteerd filmstudent, maar werd van school gestuurd. Dit houdt hij geheim voor de rest van de bende. Het intelligentste, maar meest gestoorde bendelid. Zijn artiestennaam is Nonkel Wesley.
Ronny Hij is de vader van Wesley. Heeft een voorliefde voor jonge vrouwen, drank en cocaïne, die hem uiteindelijk zijn tv-carrière kostten. Zijn artiestennaam is Clown Norry.
Lou Lou is een voormalig bokser, wat leidde tot een gebrekkig geheugen. De anderen maken hier geregeld misbruik van. Hij is in feite een goeie vent, maar kwam met de foute mensen in aanraking. Zijn artiestennaam is Clown Papalou.
Mike De dwerg van de bende. Lou heeft zo zijn vooroordelen over hem, maar Mike blijkt een enorm getalenteerde clown en gangster te zijn. Specialist in alarmsystemen en brandkasten. Zijn artiestennaam is Mini Mike.
Rachel De moeder van Wesley en ex-vrouw van Ronny. Kampt met een drankverslaving. Heeft nu een relatie met André de Polies.
Amber De zus van Wesley. Oogappel van vader Ronny en eindeloos zorgenkind. Studeerde rechten, maar besloot om naaktdanseres te worden. Heeft een drugsprobleem.
Ma Grootmoeder van Wesley. Grootste kwelduivel van haar zoon Ronny. Kiest partij voor Ronny’s ex Rachel tijdens de scheiding.
Jay Bendelid, maar onbetrouwbaar. Hem uit de weg ruimen blijkt een moeilijke opdracht.
Jos den Dief Gangsterbaas die steeds in een smetteloos pak gekleed gaat. Jos is een heler die Ronny financieel helpt en hem Mike aanbeveelt. Staat erop dat hij tijdig wordt terugbetaald.
Durga De uitbaatster van de bendeleden hun “stamkroeg”, de Heaven. Zorgt ervoor dat haar uitsluitend mannelijke cliënteel de zevende hemel en hun persoonlijke bankroet bereiken.
De Patron Sponsor van de bende en restaurantuitbater van De Houten Lepel. Hij en Ronny zijn oude celgenoten. Licht ontvlambaar karakter en stikjaloers op zijn veel jongere vriendin Katja.
Katja Serveuse in De Houten Lepel en vriendin van De Patron. Wil beroemd worden en is daardoor tot veel in staat. Haar artiestennaam is Clown Kakki.
Flower Danseres van Braziliaanse origine en vriendin van Wesley.

Genre
Thriller
Komedie

Speelduur
30 minuten

Productie
Luk Wyns

Geregisseerd door
Luk Wyns
Peter Van Eyndt

Geschreven door
Luk Wyns

Land
België
Nederland






Geen opmerkingen:

Een reactie posten